fredag 22. mars 2013

Hei folkens. Nå er det så lenge siden jeg var innom bloggen min at folk begynte å bekymre seg, he he.Fikk telefon fra Knut som lurte på om det var liv. Takker for det, det var hyggelig å høre fra deg. Lovte jeg skulle legge ut bilder av blåstrupen som jeg var god venn med våren 2012. Her sitter den å synger for meg og blåstrupejentene.


Dette er favorittfuglen min. Den er vakker og synger så fint at man kunne bli rørt. Nå er det bare ett par måneder igjen, så synger den atter ei gong.


Jeg tok da litt bilder i 2012, men ikke så mye som jeg burde. Her er noen av de jeg tok i alle fall.


Litt gymnastikk mellom damer og sang må til. Blåstrupen er en tillitsfull fugl, så om man er litt tålmodig kan man få den veldig nær.


Gammelpus fulgte med meg ut i skogen da jeg var på blåstrupejakt. Her ligger han så hovmodig på ei tue å følger med. Det verste er att blåstrupen er så nysgjerrig at det var like før det gikk galt, ikke akkurat å anbefale å ta katteslampen med på fuglefototur.


Var ute å kjørte ei natt oppe i Pasvik. Plutselig får jeg se en enslig orrhane som sitter på ett jorde å spiller. Stoppa bilen å sneik meg ut, prøvde å åle meg så nærme som mulig, men sannelig hadde den ikke ei høne som fikk øye på meg. Orrhøna letta, men hanen fortsatte noen minutter til me spill. Artig opplevelse, det er ikke så ofte man ser orrfugl her oppe, men en og annen slenger i Pasvik.

Hadde meg noen turer på sjøen også ifjor sommer. Her er Teisten på hylla si. Det er nok av fjellhyller der i berget, men krangles må alltid.Ikke stor forskjell på mennesker og dyr, krangel og strid om hver minste filleting. Kan være artig å være tillskuer i det minste.


Kystlinjas "voktere" sitter å skuer utover. Dette er storskarven som har slått seg ned på ett lite skjær ute i fjorden.


 
Stormåsen får også med seg hver minste bevegelse. Her sitter en tohodet en å følger med.


Litt laksefiske ble det også tid til sommeren 2012. Her har vi en pause i det nydelige været. Neiden hadde stor vannføring nesten hele sommeren, så det var vanskelig, men det ble da en og annen laks til slutt.


Så var det tid for molteplukking. Begynnelsen av august bar det ut på myra, og moltekrem ble det av den turen. Var ikke noe kjempe bærår i fjor, men her i Finnmark finner man alltid litt bær.Under denne bjørka ligger det gull. Vel, det var ihvertfall noen få multebær, og nydelig farge har de.


Så ble det høst. Her ved yndlingslakseplassen min. Det er bare en stor bekk, men det går mye 2-3 kilos laks opp. Fikk faktisk en på åtte kilo her. Det var ikke bare bare i denne lille kulpen, men fikk den på land etter ti tolv minutter. Det som er så morro med denne lille elva er at man ser fisken, og pulsen går opp noen hakk når man ser det er liv.


Og der kom vinteren og mørketid. Mørketida kan også være fin på sitt vis, utrolige flotte farger
både dag og natt. Om natta er det nordlyset som danser på himmelen, og det er fantastisk noen ganger.Her danser nordlyset over Russland. Man kan gå over isen på Pasvik-elva, men annbefaler å ha skuddsikre klær. Russerne er ikke så glad i besøk uten forvarsel.

Det var oppsumering av året 2012 til Knuts ære. Håper dette året blir fotomessig ett bra år for alle som har foto som hobby. Annbefaler å ta en tur innom bloggen til Knut  http://knutsfotoblogg.blogspot.com/ ,mange flotte bilder.


1 kommentar:

  1. Hei Robert.
    Dette var snadder. Skulle gjerne ha vært med på noen av turene dine. Fikk Finnmarksfølelsen tilbake når jeg leste dette. Har jo bodd i Finnmark i 3,5 år. Husker når jeg var på fjellet for å fiske ørret og på veien plukket jeg multer.
    Flotte bilder. Hilsen Knut

    SvarSlett